Focus Edition - November 2018

Velkommen til første version af Instrument News – Focus Edition

Elma Instruments er FLIR masterdistributør

I denne første udgave af Instrument News «Focus Edition»  sætter vi ekstra fokus på termografi og FLIR. Elma er lagerførende FLIR masterdistributør i hele Skandinavien - kvalitet, kundeservice og support er nogle af nøgleordene, når du handler termokamera hos Elma. Men uanset om du behøver et termokamera til din smartphone til et par tusinde kr., eller et af de super professionelle High-end termokameraer er Elma din dedikerede partner både før, under og efter købet.

Flir C3 1

FLIR C3 – Termografering i lommestørrelse

FLIR har opdateret bestselleren FLIR C2 – det nye FLIR C3 termokamera har indbygget Wi-Fi kommunikation, så du kan overføre billeder trådløst fra kamera til PC. FLIR C3 er et kompakt termokamera i en super lækker kvalitet.

  • Termokamera 80X60 pixel
  • Termisk følsomhed <0,10 °C
  • Super billedkvalitet med MSX®
  • Temperaturområde –10…150°C
  • Fotokamera 640x480 pixel
  • Inbygget WiFi og 3” touchskærm
  • Intern hukommelse til ca. 500 sæt billeder
  • Opladeligt Li-ion batteri
  • Kompakt/letvægt 125×80×24 mm og kun 130 g

Leveres komplet klar til brug inklusiv FLIR Tools analyse/rapport software. Du finder mere information om FLIR C3 på www.elma.dk.

EL-NR. 63 98 740 160

FLIR ONE Pro applications

FLIR ONE Pro termografer med din Smartphone

Vil du afprøve, om termografering er noget for dig? Med det nye smarte FLIR ONE Pro termokamera og en SmartPhone er du i gang, uden det koster en bondegård. Download FLIR One appen, klik FLIR ONE Pro op i bunden af din Smartphone og du er klar til at tage termobilleder – genialt og nemt. FLIR ONE Pro kameraet har en 160x120 pixel detektor, og er udstyret med sit eget batteri, der oplades via USB - på den måde dræner du ikke batteriet i din telefon.

FLIR har udviklet en helt ny intelligent billedoptimering til FLIR ONE Pro, som de kalder VividIR. FLIR one Pro med VividIR giver dig det bedste og skarpeste termobillede, det er muligt at få ud af en 160x120 pixel detektor - billedkvaliteten kan sammenlignes med det du får ud af væsentlig større og dyrere termokameraer.

FLIR ONE Pro har både foto og infrarød kamera indbygget - når de to billeder kombineres med funktionen MSX, fremhæves konturerne i termobilledet, og man opnår en imponerende billed- skarphed. FLIR ONE App optager både termografisk video, stillbilleder og time lapse. Du vælger selv din foretrukne farve pallette Grå, Varm, Kold, Iron, Rainbow, Kontrast, Artic og Lava.

FLIR ONE leveres komplet og klar til brug med smart beskyttel- sesetui, håndledsrem, USB ladekabel og dokumentation. Du skal selv have en kompatibel SmartPhone, hvor du har installeret den gratis FLIR One app.

EL-NR.: 63 98740 461 (LIGHTNING)
EL-NR.: 63 98 740 474 (USB-C)
EL-NR.: 63 98 740 487 (MICRO USB)
 

FLIR ONE Pro  termografer med din Smartphone

FLIR Tools – Termografi Software

For de fleste brugere af termografering er dokumentation og rapportering en vigtig del af hele processen. Det er selvfølgelig vigtigt, at have et termokamera, der er velegnet til netop dine opgaver, og at det tager termobilleder i en kvalitet, som du kan/vil være bekendt at levere til dine kunder. Men da dokumentation og rapportering i mange tilfælde er det ”produkt” din kunde køber, er den analyse/rapport software, der følger med til kameraet, også en meget vigtig del af hele ”pakken”.

Er du så heldig, at du har investeret i et FLIR termokamera, er softwaren du bruger formentlig FLIR Tools, som er en meget brugervenlig og dansksproget analyse/rapport software, der gratis kan downloades, når du har købt et FLIR termokamera. 

Fordi FLIR hele tiden udvikler og forbedrer softwaren, kommer der jævnligt nye opdateringer til programmet. Du kan nemt selv opdatere programmet, og det koster selvfølgelig intet. Bruger du FLIR Tools, bør du jævnligt tjekke, om der er en ny version tilgængelig.

Har du brug for flere funktioner som f.eks. panorama og rapportgenerering i MS Word, kan du opgradere dit gratis program til PRO-versionen FLIR Tools +. Du bestiller en licenskode hos Elma, og modtager et ”skrabelod” med din nye licenskode til PC.

EL-NR.: 63 98 741 020

Størrelsen betyder noget!

I et fotokamera betyder flere pixels som regel også et bedre billede, nøjagtig det samme gør sig gældende i forbindelse med et termokamera – jo større detektor jo bedre termobilleder. Men, som du kan se herunder, spiller detektorens størrelse også ind på andet en billedkvaliteten – et kamera med 640x480 pixel detektor har 307.200 temperatur målepunkter, hvilket er 4 gange så mange som i et kamera med 320x240 pixel og 76.800 målepunkter

Et målespot i termokameraet dækker 3x3 pixels, og hvis kameraet har høj opløsning dækker de 3x3 pixels et mindre måle område end de gør i et kamera med lav opløsning. Ser du på et objekt fra samme afstand med to kameraer med henholdsvis høj og lav opløsning, vil målenøjagtigheden blive meget bedre på kameraet med høj opløsning, fordi du med høj opløsning har flere pixels på selve objektet. Det betyder ikke, at alle termokameraer med en opløsning under 640x480 pixel er ubrugelige, men at du skal være opmærksom på, at kameraet passer til opgaven du bruger det til - ellers risikerer du at blive skuffet over måleresultatet.

Er det tid til et nyt termokamera?

Elma anbefaler FLIR programmet…det er noget der virker!

Elma er lagerførende Skandinavisk distributør af det brede produktprogram fra verdens førende producent inden for termografering. Produkterne fra FLIR er bl.a. kendt for høj kvalitet, opdateret teknologi, brugervenligt design og lang holdbarhed. Med en investering i et FLIR termokamera fra Elma, er du sikret et termokamera, som vil tjene dig i mange år, 

og en produktsupport der sikrer, at du får det optimale ud af dit kamera og din investering. Herunder finder du et par FLIR termokameraer i mellemklassen, vil du se, hvad vi ellers kan byde på, finder du hele FLIR programmet på www.elma.dk .

FLIR Exx serien for den økonomiske termografør

FLIR E75, E85 og E95 er alle kameraer i den semi-pro kategori. Forskellen på de tre kameraer er detektorens opløsning, som spænder fra 76.800 pixel til 161.472 pixel – se tekniske data i skemaet. Med 4 forskellige fokus programmer er du altid sikker på at komme hjem med skarpe termobilleder. Du kan vælge mellem Kontinuerlig autofokus, autofokus med brug af laser afstandsmåler, autofokus baseret på kontrast i billedet og manuel fokus. Intelligent fokus i kombination med FLIRs kvalitetslinser giver dig altid den bedst opnåelige billedkvalitet. FLIR Exx serien har en stor touch skærm, og er super brugervenlig med det nye intuitive menu system, som kan betjenes via touch skærm eller knap-panel.

FLIR T5xx serien for den kræsne termografør

FLIR T530 og T540 kameraerne har stort set samme funktioner/specifikationer som Exx-serien, og de to kameraserier adskiller sig hovedsageligt ved forskellig opbygning og ergonomi. T530 og T540 er perfekt ergonomisk opbygget fordi selve kamera- delen med linse kan drejes 180˚ i forhold til resten af kameraet. Uanset om du skal termografere højt eller lavt, kan du altid finde den korrekte vinkel i forhold til objektet, uden du skal op på en stige eller ned på knæ – det sparer rigtig meget tid i dagligdagen.

Ring for mere information!