Ny transportabel produktlinje til kabeltest

Ny transportabel produktlinje til kabeltest

Elma instruments præsenterer helt ny, transportabel produktlinje fra Intereng i Tyskland til kabeldiagnose, forlokalisering og fejlsøgning

Historien om Intereng

Elma Instruments har arbejdet sammen med Intereng i flere år, hvor Intereng hovedsageligt har leveret skræddersyede løsninger i nært samarbejde med slutkunden, typisk forsyningsselskaber, eller andre industrier, med eget forsyningsnet af en vis størrelse. Løsningerne har spændt fra transportabelt- eller stationært udstyr, til komplette højspændingslaboratorier indbygget i varebil eller trailer, for komplet løsning på hjul. Interengs produkter har været det foretrukne valg for mange forsyningsselskaber, pga. deres filosofi om ekstremt høj kvalitet, hvor de f.eks. hellere overdimensionerer højspændingstransformeren end går på kompromis med output.

Ny transportabel produktlinje

Intereng har gennem et par år arbejdet hårdt på at ”genopfinde” deres produktprogram, med færdige, transportable enheder, til test og fejlfinding på kabelsystemer. Det har været vigtigt for Intereng at bibeholde alle principper om høj kvalitet, i samtidig anerkendelse af behovet for et produktprogram med færdigdesignede enheder til den rette pris. Det har resulteret i et nyt, bredt program af transportable enheder, til lav- mellem- og højspændingsnet. Det betyder også en helt ny relevans, både i forsyningsbranchen, men også til installatøren som beskæftiger sig med verifikation og fejlfinding på kabler. Måske har du en kabelsøger med A-ramme, men ønsker at kunne finde interne kabelfejl, eller højimpedans fejl til jord, som A-rammen ikke afslører. Så er Intereng fra Elma Instruments svaret. Vi tilbyder selvfølgelig stadig de behovsspecifikke produkter og systemer, bygget til opgaven.
 

Produkter og funktioner

Den nye, færdigbyggede produktlinje, omfatter bl.a. instrumenter til prælokalisering med 3-faset TDR med variabel puls og op til 100km rækkevidde samt koblingsfiltre, eller DC test til 80kV. Pin point programmet omfatter bl.a. HV pulsgeneratorer op til 32kV samt elektro-akustisk modtager og skridtspændings udstyr til lokalisering af f.eks. interne kabelfejl og højimpedansfejl til jord, der, som tidligere nævnt, ikke kan lokaliseres med standard kabelsøger og A-ramme. Kombineres højspændings brændeenhed med termokamera, kan f.eks. fejl på gulvvarmesystemer let findes. Simpelt og unikt instrument, Interselect, identificerer entydigt kabel før det f.eks. klippes, for at sikre mod farlige fejl. Kontakt Elma instruments for mange flere muligheder.


Integrerede ”alt-i-ét” løsninger findes også, for komplet og transportabel kabelfejlsanalyse i ét instrument. F.eks. kombinerer den transportable Intereng P12i reflektometer TDR funktion med integreret detektion af lysbue- for måling af afstand til fejl, med 12kV pulsgenerator og hele 18kV og 0,5A DC isolationstest og brændeenhed. Kombineret med Kamphone elektro akustisk modtager eller Locator S skridtspændingsmåler, er P12i et komplet og transportabelt målelaboratorium til alle typer kabelfejl.


Med Interengs nye serie af transportabelt måleudstyr tilbyder Elma Instruments nu et komplet produktprogram til alle typer måling og fejlfinding på LV, MV og HV kabelsystemer, fra færdigbyggede instrumenter til skræddersyede målelaboratorier. Foreningen af Elma Instruments kendskab til danske forhold med Interengs stærke hold af forskere og produktingeniører sikrer korrekt valg af udstyr til enhver opgave i det danske elnet- fra husinstallation til højspændingskabel.

Se mere på www.elma.dk eller ring på 70 22 10 00.