FLIR 1

Værd at vide om FLIR – Verdens største inden for infrarød teknologi

Elma Instruments A/S er skandinavisk masterdistributør for FLIR Systems, som er markedsførende inden for udvikling, produktion og markedsføring af termiske kameraer og tilhørende produkter. Elma Instruments er selvfølgelig lagerførende, og vi leverer de mest solgte FLIR produkter fra dag til dag til vores mange tilfredse kunder i Skandinavien.

Læs mere
Termografering 1

Værd at vide om termografering

Termografering vinder større og større indpas hos mange virksomheder indenfor mange forskellige brancher – ikke mindst fordi et termokamera der for få år siden kostede omkring kr. 100.000, nu kan erhverves for under det halve, og så endda med flere faciliteter og bedre specifikationer. 

Læs mere
KLS systemet 1

KLS system og installationstest

Sikkerheds-Kvalitets-Styringssystem. Det er et ord alle danske el-installatører møder ofte og som bl.a. indebærer test af elektriske installationer, installationstest jf. DS/HD 60364.

Læs mere
Test af RCD, f.eks. HpFI 1

Test af RCD – Sådan bør du teste en fejlstrømsafbryder

RCD’er, f.eks. HPFI, skal testes ved både ½, 1 og 5 gange mærkestrøm. Bliv klogere på hvad der kræves af dig og din installationstester.

Læs mere
Test af Solceller 1

Måling af solcellers virkningsgrad

Virkningsgrad (Performance ratio) er et udtryk for hvad et solcelleanlæg yder i praksis sammenholdt med den teoretiske ydelse. Virkningsgraden udtrykkes typisk som % vis eller en faktor 0,xx (Herefter anvendes udtrykket som en faktor 0,xx). Den beregnes og måles under hensyntagen til hhv. givne og aktuelle forhold forskellige fra STC (Standard Test Conditions).

Læs mere
Ultralydsdetektering 1

Ultralydsdetektering

Ønsker du at udføre forbyggende vedligeholdelse, er dette udstyret du skal bruge. Et ultralydsprogram giver dig sikkerhed, energibesparelser, færre driftstop og mulighed for at planlægge reparationer/udskiftninger.

Læs mere
Flicker 1

Hvad er Flicker?

Siden ”sparepæren”, og sidenhen LED belysningen, gik sin sejrsgang verden over, har der været meget fokus på farvegengivelse og farvetemperatur, udover selvfølgelig energieffektivitet. Men derudover skal man være opmærksom på flicker, altså lysets flimmer – mere præcist variation i lysintensiteten som en ekstremt belastende miljøparameter.

Læs mere
Isolationstest 1

Værd at vide om isolationstest

Alle elektriske installationer og maskiner skal til enhver tid, og under alle forhold, opretholde en vis isolationsmodstand for at garantere elektrisk sikkerhed samt driftssikkerhed. Men isolationsmaterialer nedbrydes over tid, under påvirkning af bl.a. elektrisk, mekanisk, kemisk samt termisk stress. Derfor er der ingen garanti for at isolationsmodstanden målt i dag er opretholdt i morgen. 

Læs mere
Fugtsøgning - Udslag uden materialekontakt? - Antenneeffekt 1

Fugtsøgning - Udslag uden materialekontakt? - Antenneeffekt

I sjældne tilfælde kan man opleve at få udslag på fugt instrumentet, uden at dette er i kontakt med noget materiale. Disse spøgelses-udslag ved anvendelse af indstik- og hammer-elektroder skyldes de såkaldte antenneeffekter. Antenneeffekter er forårsaget af at ledningsevnen i elektroderne forstærkes af fugten i den omgivende atmosfæriske luft. I praksis vil udslag fra antenneeffekter ligge i den lave del af måleområdet, typisk mellem 6,5 og 9 %WME. 

Læs mere
Søg efter fugtighed 1

Søg efter fugtighed

Fugtsøgere, eller fugtmålere i fugtsøgemodus, måle ikke eksakt fugt i materialer. De kan kun søge. Instrumenter til brug i forbindelse med fugtsøgning, er velegnet til at søge finde fugt under overflader, som fx er belagt med fliser, membraner mv. uden at beskadige disse.

Læs mere
Fugtmåling i træ 1

Fugtmåling i træ

Nye byggemetoder og nye regler kan medføre øget fugt ophobning, flere fugt problemer og kræve længere tid til udtørring. Det er derfor meget vigtigt at måle korrekt og at benytte de rigtige instrumenter til opgaven.

Læs mere
CO2 - Hvad er det og hvordan måles det? 1

CO2 - Hvad er det og hvordan måles det?

CO2 er et molekyle bestående af 1 kulstofatom og 2 oxygenatomer, der naturligt optræder som en gasart i vores atmosfære. Indholdet af CO2 i jorden atmosfære varierer fra sted til sted, såvel som med årstiderne, hvor koncentrationen falder en smule om foråret, grundet øget fotosyntese, som medfører øget optag af CO2 fra planter. CO2 kan som andre stoffer, afhængigt af tryk og temperatur, optræde på 3 former, henholdsvis gas-, flydende- og på fast-form. Som faststof er CO2 bedre kendt som tøris.

Læs mere